Шевченківський тиждень

У зв’язку з відзначанням 206-річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, з метою вшанування пам’яті основоположника української літератури, популяризації його літературної та мистецької спадщини з 02 по 10 березня 2020 року в школі проведено Шевченківський тиждень, який проходив під гаслом «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття… Тебе своїм сучасником звемо».

Учителі початкових класів, української мови і літератури склали план проведення тижня, розробили сценарії заходів.

Розпочався тиждень з лінійки відкриття «Шевченківського тижня», по класах були організовані інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко».

3 березня проведено тематичні виховні години «Шануємо Кобзаря» - (3-Б клас), ранкову зустріч у музеї «Тарасове слово» - (1-й клас),

«Шевченко - це народ, і, як народ, він буде вічно жити» - (10-й клас),, «Слово Тарасове, вічне, як вічна матінка-земля», інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?» - (9-й клас),

4 березня відбулася літературна вікторина «Як ми знаємо життя і творчість Т.Г.Шевченка».

5 березня конкурс виразного читання «Моя найулюбленіша поезія з «Кобзаря»»; виставка ілюстрацій до творів Т.Шевченка «Ми тебе не забули, Тарасе».

6 березня бібліотекар Бугайова Н.Я. зібрала всіх шанувальників творчості великого сина України на бібліотечному уроці «Слава, слава Кобзареві Тарасу Шевченку».

Гурток «Господарочка» виготовив ляльки-мотанки за мотивами творів Тараса Шевченка.

Завершився Шевченківський тиждень яскравою літературно-музичною композицією «Світлиця Шевченкового заповіту», яку підготувала та провела з учнями 5-10-го класів учитель Хрєнова Д.В. На заході звучали пісні на слова поета, учні школи декламували вірші.

ФОТО ТУТ

Кiлькiсть переглядiв: 277